Известие

Collapse
No announcement yet.

Пуши бял дим през аспуха

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пуши бял дим през аспуха

Здравеите колеги.Искам да питам от какво може да излиза бял дим от аспуха?Поприпушва само когато е изрежа,след 5000 оборота.Нямам гарнета с резонатор сам и права траба ако това има значение.Рових се в тарсачката,но не открих ништо.Извинявам се ако такава тема е била разисквана.
    Last edited by mordohy; d.m.y г., 13:23. Основание: писане на маймуница
    Alfa Romeo 156 1.9 JTDm sportwagon

Следи си маслото и антифриза! Най вероятно гори едното от двете, за това пуши!
    http://clubalfaromeo.com/forum/pictu...pictureid=1559 146 1.4 twin spark 16V 103hp на газ BRC

Comment

Колега,аз не разбрах с права генерация ли си или на мястото на катализатора имаш права тръба ?
      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщение
        Колега,аз не разбрах с права генерация ли си или на мястото на катализатора имаш права тръба ?
        на мястото на катализатора имам резонатор и от там до края траба.

Comment

Може да ти гори водица,че заради това.Но най-сигурно,при някой който разбира на очна стравка-не на боб да се гледа .
          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
            Може да ти гори водица,че заради това.Но най-сигурно,при някой който разбира на очна стравка-не на боб да се гледа .
            Каква вода колега?Не те разбирам.

Comment

Първоначално публикувано от ngbauns Покажи съобщение
              Каква вода колега?Не те разбирам.
              Извинявам се.
              Антифриз може да гори.
              Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
              Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                Извинявам се.
                Антифриз може да гори.
                Не гори антифриз.Нали го след и все седи на мах.

Comment

Ами колега, ако не ти гори нито антифриз, нито масло карай си я така нека си пуши и моята пропушваше бяло, ама за 500км литър и половина масло изяде
                  http://clubalfaromeo.com/forum/pictu...pictureid=1559 146 1.4 twin spark 16V 103hp на газ BRC

Comment

Първоначално публикувано от KRIMINALL Покажи съобщение
                    Ами колега, ако не ти гори нито антифриз, нито масло карай си я така нека си пуши и моята пропушваше бяло, ама за 500км литър и половина масло изяде
                    Преди маслото изчезваше,ама сега незнам уж го следя на пръчката и си седи на едно и сашто ниво.А иначе върви напоследък много.
                    Last edited by mordohy; d.m.y г., 13:25. Основание: писане на маймуница

Comment

Преди маслото из4езваше,ама сега незнам уж го след на пра4ката и си седи на едно и сашто ниво.А ина4е варви напоследак много.
                      Eми щом върви и повече карай си я така и да не ти пука
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        Eми щом върви и повече карай си я така и да не ти пука
                        Да бе и кат издумкаме двигателя кво праиме?

Comment

Преди маслото изчезваше,ама сега незнам уж го следя на пръчката и си седи на едно и сашто ниво.А иначе върви напоследък много.
                          Колега щом има разлика във вървенето те съветвам да измеририш компресията на цилиндрите, мисля че 10-12 беше нормално, там ще си покаже дали ще сменяш сегменти или нещо по сериозно. Ако ли пък гумички на клапаните ако ти изпушва когато я запалиш и е още студена, но преди всичко започни с чистенето на масления сепаратор(има цяла тема за него) има също и един маслен отдуник от койго пострадах аз! Както ти пиша горе литър и половина масло за 500 км. така че и той не е за подценяване, защото може с дни да не пипа маслото, ако караш на къси растояния но трагнеш ли на по дълги или колата да загрее на нормалните 80-90градуса става страшно изпушва бял пушек на моменти за по 5-10 секунди все едно го събира някаде и после го изгаря, явно загряваше масото и като е запушен този отдушник няма къде да отиде маслото и го изгаря! Откакто ми го отпушиха грам пушек няма и маслото си е там, но аз започнах със смяна на сегмети и гумички и сгреших, защото проблема си остана. Даже и майсторите незнаеха какво става а всъщност един запушен отдшник но.... Дано съм ти помогнал с нещо а ти ще кажеш дали си я оправил!

Comment

Първоначално публикувано от KRIMINALL Покажи съобщение
                            Колега щом има разлика във вървенето те съветвам да измеририш компресията на цилиндрите, мисля че 10-12 беше нормално, там ще си покаже дали ще сменяш сегменти или нещо по сериозно. Ако ли пък гумички на клапаните ако ти изпушва когато я запалиш и е още студена, но преди всичко започни с чистенето на масления сепаратор(има цяла тема за него) има също и един маслен отдуник от койго пострадах аз! Както ти пиша горе литър и половина масло за 500 км. така че и той не е за подценяване, защото може с дни да не пипа маслото, ако караш на къси растояния но трагнеш ли на по дълги или колата да загрее на нормалните 80-90градуса става страшно изпушва бял пушек на моменти за по 5-10 секунди все едно го събира някаде и после го изгаря, явно загряваше масото и като е запушен този отдушник няма къде да отиде маслото и го изгаря! Откакто ми го отпушиха грам пушек няма и маслото си е там, но аз започнах със смяна на сегмети и гумички и сгреших, защото проблема си остана. Даже и майсторите незнаеха какво става а всъщност един запушен отдшник но.... Дано съм ти помогнал с нещо а ти ще кажеш дали си я оправил!
                            колега каде се намира този отдушник,може ли снимка
                            AlfaRomeo 146 1.4TS '99 - ГИ BSM

Comment

Първоначално публикувано от remz Покажи съобщение
                              колега каде се намира този отдушник,може ли снимка
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34845
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X